هم اندیشی درباره­ ی چگونگی برگزاری همایش بزرگ امام کاظم(ع)

هم اندیشی درباره­ ی چگونگی برگزاری همایش بزرگ امام کاظم(ع)
بازدیدها: 8
16 فروردین 1391
لینک کوتاه: https://nsafari.ir//?p=16725

هم اندیشی درباره­ ی چگونگی برگزاری همایش بزرگ امام کاظم(ع)

اولین جلسه‌ی هم اندیشی درباره‌ی چگونگی برگزاری همایش بزرگ امام کاظم (علیه السلام) درتاریخ چهارشنبه ۱۷/۱۲/۹۰ به همت انجمن تاریخ پژوهان حوزه‌ی علمیه‌ی قم و با حضورنمایندگانی از مراکزمختلف تاریخی قم همانند گروه تاریخ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، پژوهشکده‌ی تاریخ و سیره‌ی دفتر تبلیغات، ریاست و معاون پژوهشی، انجمن مجمع تقریب مذاهب اسلامی، پژوهش بخش تاریخ، معاونت پژوهشی جامعةالزهرا، گروه تاریخ و دانشگاه معارف، نماینده‌ی جامعةالمصطفی­ العالمیه و مجتمع آموزش عالی امام خمینی (ره)، موسسه‌ی آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)، گروه تاریخ دانشگاه باقرالعلوم (ع)، گروه تاریخ اسلام پژوهشکده‌ی حج تشکیل شد و جناب حجة السلام والمسلین دکتر مهاجرنیا دبیرمحترم انجمن های حوزه­‌ی علمیه ­ی قم نیز در این جلسه شرکت داشت.

در آغاز جلسه جناب حجةالاسلام والمسلمین مطهری رئیس انجمن تاریخ پژوهان ضمن خیرمقدم به حضار، به بیان ضرورت موضوع پرداخته و ویژگی زمان امام کاظم (ع) فعالیت های فرقه­ های مختلف، نقش پر رنگ سازمان وکالت و نیز عدم برگزاری همایش دراین مورد را از ضرورت هایی دانست که انگیزه­ای برای برگزاری مقدمات تشکیل این همایش شد و از حضارخواست تا ضمن ارائه‌ی پیشنهادات خود سهم خود را در همکاری با انجمن نیز تعیین کنند.

پس ازمطرح شدن بحث هایی پیرامون اصل ضرورت همایش و تاکید آن توسط اکثرحضار، مباحثی پیرامون مشخص شدن ساختارعلمی همایش، مشخص شدن امور اجرایی آن، پیشنهاد همکاری به مراکز مختلف دیگر در قم به ویژه آستانه‌ی مقدسه‌ی حضرت معصومه (س)، برقراری ارتباط با گروه های تاریخ و دانشگاه‌های خارج از قم مانند اصفهان و مشهد مطرح شد.

در این جلسه دکترصفری که همزمان نمایندگی جامعةالمصطفی العالمیه و گروه تاریخ اسلام مجتمع آموزش عالی امام خمینی (ره) را برعهده داشت به بیان دیدگاه های خود پرداخت.

او با توجه به لزوم کار سنگین و نیز فراهم شدن فرصت و امکانات علمی پیشنهاد داد تا زمان برگزاری همایش از سال ۹۲ به بعد باشد تا فرصت کار بیشتر روی موضوعات پایان نامه ای و مقالات باشد.

وی همچنین خواستار محدودشدن موضوع به مباحث تاریخی و از دستورخارج کردن مباحث کلامی و روایی از پیش نویس مباحث همایش شد تا دوستان بتوانند بر اساس تخصص به نحو روشنمندتری به مباحث بپردازند.

روشن تر شدن ساختار اجرایی و تعیین شخصیت هایی برای تصدی مسئولیت همایش، دبیرعلمی آن و نیز تشکیل شورا یا کمیته علمی همایش، ازدیگر پیشنهادات ایشان بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *